- 500 g gombát megtisztítasz, és felaprítod. 1 nagy fej vöröshagymát apróra vágsz. 15 dkg füstölt szalonnát felkockázol. 1 nagy paardicsom héját lehúzod, apró kockákra vágod. 1 TV paprikát apróra vágsz.
- Olajon pirítsd meg a hagymát, vedd le a tűzhelyről, és szórd meg 2-3 mokkáskanál pirospaprikával. Tedd rá a gombát, keverd össze, és tedd vissza a tűzre. Kevergetsd pár percig, míg a gomba levet ereszt, majd sózd, és borsozd meg. Beleteszed a paprikát és a paradicsomot. Fedő alatt, időnként megkeverve puhára párolod.
- Amíg a gombapörkölt fő, a felkockázott szalonnát serpenyőben megpirítod, és félreteszed.
Sós vizet felteszel főni, és ha forr, beledobsz 1 kg előhűtött gnocchit, majd a csomagoláson feltüntetett javaslat szerint elkészíted. A gnocchit, ha kész, bele szoktam forgatni egy kis szalonnazsírba.
10-15 dkg sajtot lereszelsz. Javaslom a füstölt sajtot, nagyon bejön a családban. - Ha minden készen van, márcsak a tálalás marad. Tégy egy lapos tányérra gnocchit, halmozz rá gombapörköltet, szórd meg szalonnával, és reszelt sajttal.
Újabb olaszos étel: gnocchi gombapörkölttel, szalonnával és sajttal
2008.06.16. 14:50 konyhatunder
Ennek a receptjét, ha jól emlékszem, a mindmegette.hu-n olvastam. Igencsak laktató étel.
Szólj hozzá!
Címkék: főétel
A bejegyzés trackback címe:
https://receptjeim.blog.hu/api/trackback/id/tr99523803
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.
Nincsenek hozzászólások.