- Önts egy kevés, kb. 0,5 dl, vizet egy lábas aljába, majd tegyél bele 3 dl megtisztított rizst. Adj hozzá 1 csomag vaníliás cukrot, és 2-3 evőkanál cukrot - ízlés szerint, 1 csipet sót. Legutóbb fél ampulla vanília aromát is cseppentettem hozzá. Esetelg fél csomag vaníliapudingport is szórhatsz bele. Adj mindezekhez 1 liter tejet.
- Tedd fel a tűzhelyre, és főzd meg fedő alatt, gyakran megkeverve, főleg addig, amíg nem kezd el forrni.
- Közben elkészítheted a gyümölcsöntetet. Moss meg, magozz ki, szeletelj fel piros idénygyümölcsöket. Legutóbb meggyet és epret használtam. Rakd bele ezeket egy kislábasba pár kanál cukor kíséretében, és párold pár percig, közben időnként keverd meg.
Tippek:
A tejberizs lekvárral vagy cukrozott kakaóporral is nagyon finom.
Ha úgy érzed, készen van, de nem elég puha a rizs, önts hozzá még tejet, és főzd egy kicsit tovább.
Ha a tejberizshez őrölt fahéjat is használsz, az is nagyon finom.