HTML

Receptjeim

Az én receptgyűjteményem. Ha nincs ötletem, mit főzzek a családnak, csak bekukkantok majd ide, és válogatok. Ha valami egyszerűen elkészíthető és finom ételre vágysz, tedd ezt Te is!

Címkék

Rovatok

Archívum

Tejberizs párolt gyümölcsökkel

2008.06.20. 12:14 konyhatunder

A család nagyon szereti, főételként szoktam általában tálalni ebédkor.

  1. Önts egy kevés, kb. 0,5 dl, vizet egy lábas aljába, majd tegyél bele 3 dl megtisztított rizst. Adj hozzá 1 csomag vaníliás cukrot, és 2-3 evőkanál cukrot - ízlés szerint, 1 csipet sót. Legutóbb fél ampulla vanília aromát is cseppentettem hozzá. Esetelg fél csomag vaníliapudingport is szórhatsz bele. Adj mindezekhez 1 liter tejet.
  2. Tedd fel a tűzhelyre, és főzd meg fedő alatt, gyakran megkeverve, főleg addig, amíg nem kezd el forrni.

  3. Közben elkészítheted a gyümölcsöntetet. Moss meg, magozz ki, szeletelj fel piros idénygyümölcsöket. Legutóbb meggyet és epret használtam. Rakd bele ezeket egy kislábasba pár kanál cukor kíséretében, és párold pár percig, közben időnként keverd meg.
Nincs más hátra, mint a tálalás. Merj ki egy adag tejberizst egy tányérra, majd öntözd meg a gyümölcsöntettel. Jó étvágyat!

Tippek:

A tejberizs lekvárral vagy cukrozott kakaóporral is nagyon finom.

Ha úgy érzed, készen van, de nem elég puha a rizs, önts hozzá még tejet, és főzd egy kicsit tovább.

Ha a tejberizshez őrölt fahéjat is használsz, az is nagyon finom.

Szólj hozzá!

Címkék: főétel

A bejegyzés trackback címe:

https://receptjeim.blog.hu/api/trackback/id/tr4530519

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása