HTML

Receptjeim

Az én receptgyűjteményem. Ha nincs ötletem, mit főzzek a családnak, csak bekukkantok majd ide, és válogatok. Ha valami egyszerűen elkészíthető és finom ételre vágysz, tedd ezt Te is!

Címkék

Rovatok

Archívum

Újabb olaszos étel: gnocchi gombapörkölttel, szalonnával és sajttal

2008.06.16. 14:50 konyhatunder

Ennek a receptjét, ha jól emlékszem, a mindmegette.hu-n olvastam. Igencsak laktató étel.

  1. 500 g gombát megtisztítasz, és felaprítod. 1 nagy fej vöröshagymát apróra vágsz. 15 dkg füstölt szalonnát felkockázol. 1 nagy paardicsom héját lehúzod, apró kockákra vágod. 1 TV paprikát apróra vágsz.

  2. Olajon pirítsd meg a hagymát, vedd le a tűzhelyről, és szórd meg 2-3 mokkáskanál pirospaprikával. Tedd rá a gombát, keverd össze, és tedd vissza a tűzre. Kevergetsd pár percig, míg a gomba levet ereszt, majd sózd, és borsozd meg. Beleteszed a paprikát és a paradicsomot. Fedő alatt, időnként megkeverve puhára párolod.

  3. Amíg a gombapörkölt fő, a felkockázott szalonnát serpenyőben megpirítod, és félreteszed.

    Sós vizet felteszel főni, és ha forr, beledobsz 1 kg előhűtött gnocchit, majd a csomagoláson feltüntetett javaslat szerint elkészíted. A gnocchit, ha kész, bele szoktam forgatni egy kis szalonnazsírba.

    10-15 dkg sajtot lereszelsz. Javaslom a füstölt sajtot, nagyon bejön a családban.

  4. Ha minden készen van, márcsak a tálalás marad. Tégy egy lapos tányérra gnocchit, halmozz rá gombapörköltet, szórd meg szalonnával, és reszelt sajttal.

Szólj hozzá!

Címkék: főétel

A bejegyzés trackback címe:

https://receptjeim.blog.hu/api/trackback/id/tr77523803

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása