HTML

Receptjeim

Az én receptgyűjteményem. Ha nincs ötletem, mit főzzek a családnak, csak bekukkantok majd ide, és válogatok. Ha valami egyszerűen elkészíthető és finom ételre vágysz, tedd ezt Te is!

Címkék

Rovatok

Archívum

Cseresznyés-meggyes rétes

2008.06.21. 14:10 konyhatunder

  1. Moss meg, és magozz ki jó nagy adag meggyet és cseresznyét! Pontos mennyiséget nem tudok mondani, de saccra biztos volt 1 kg a két gyümölcs összesen.
     
  2. A gyümölcsöt keverd össze ízlés szerint őrölt fahéjjal és cukorral.
     
  3. Keverj össze egy kis tálban 1 tojást, 1 kis doboz tejfölt, és pár csepp olajat.
     
  4. Vedd elő a boltban vásárolt, előhűtött réteslapokat. Teríts ki egy konyharuhát, rakj 4 lapot egymásra, úgy, hogy minden lapot megkensz olajjal. A felső lapot szórd be zsemlemorzsával vagy darált dióval. Helyezd rá a szélére egy sávba a gyümölcsöt. Locsold meg a tejfölös-tojásos keverékkel.
     
  5. Tekerd fel a rétest szorosan, a konyharuha segítségével, és tedd kiolajozott tepsibe. A tetejét pedig kend meg a maradék tojásos-tejfölös keverékkel.
     
  6. A 4. és 5. pontban leírtakat végezd el még háromszor, majd süsd meg a rétest!

Ha készen van, szeleteld fel, és szórd meg porcukorral a tetejét!

 

Szólj hozzá! · 1 trackback

Címkék: desszert

A bejegyzés trackback címe:

https://receptjeim.blog.hu/api/trackback/id/tr17532167

Trackbackek, pingbackek:

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása