HTML

Receptjeim

Az én receptgyűjteményem. Ha nincs ötletem, mit főzzek a családnak, csak bekukkantok majd ide, és válogatok. Ha valami egyszerűen elkészíthető és finom ételre vágysz, tedd ezt Te is!

Címkék

Rovatok

Archívum

Epresen finom epres túrógombóc

2008.06.11. 15:21 konyhatunder

Valóban epresen finom, ahogy Eperke mondaná...

Így készül:

  1. Egy keverőtálban törj össze 50 dkg túrót, keverj hozzá 2 dl-nyi búzadarát, egy csipet sót, 1 citrom reszelt héját és 3 tojást. Hagyd kb. 1 órán át pihenni a hűtőszekrényben.

  2. Moss meg 10 darab közepes epret, és vágd félbe őket.*

  3. Ha letelt az 1 óra, tegyél fel egy nagy lábasban vizet főni a tűzhelyre, és kezdj hozzá vizes kézzel a gombócok formázásához. Minden gombóc közepébe kerüljön egy fél eper.

  4. Ha forr a víz, beleteheted a gombócokat. A lábast időnként mozgasd meg, hogy ne ragadjanak le a gombócok. Miután feljöttek a víz felszínére, még úgy 5 percig főzd őket.

  5. Miközben főnek a gombócok, készítsd el a prézlit. Zsemlemorzsát piríts meg serpenyőben állandó kevergetéssel. Mikor már megpirult, adj hozzá pár dkg vajat, és keverd tovább, míg a vaj megolvad.

  6. Ha a gombócok megfőttek, szűrd le azokat, és fogasd meg a prézliben.
Tálald tejföllel és porcukorral!

*Az eper félbevágását illetően férjem jegyezte meg: ha nem hosszában, hanem keresztben vágod félbe, jobban hasonlít az alakja a gömb formához, és szerinte könnyebben elrejthető a  gombóc közepén.

Szólj hozzá!

Címkék: főétel

A bejegyzés trackback címe:

https://receptjeim.blog.hu/api/trackback/id/tr32514863

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása